KNUTHBERGHOLM

Om oss

KNUTHBERGHOLM

Knuth Bergholm drivs av FOTOGRAFBYRÅN som väljer ut de bästa produkterna för att inspirera dig som fotograf, och vi letar upp de hantverk som har både funktionell och snygg design, där kvaliteten är av högsta prioritet. KNUTHBERGHOLM har bland annat fått status som "ONA Premium Retailer" i Europa och är återförsäljare av inspirerande fotorelaterade produkter via webshopen www.knuthbergholm.com.

Grundaren och fotografen Tracy Foster skapade ONA för att hon saknade en fotoväska som både var funktionell och snygg att ta med sig i vardagliga och professionella sammanhang. Sommaren 2010 var visionen klar: "to offer style-conscious photographers and photography enthusiasts camera bags and accessories that complement their life and style." Målet med ONA är att entusiasmera och uppmuntra den kreativa tanken precis som fotografen med sina bilder.

På Swahili betyder ona [ō'na] "att känna", "att tro" och "att uppleva".

Fotoväskorna från FIVEDOTSIX har tagits fram av den professionella fotografen Curt Ekblom som beslutade sig för att designa och ta fram en egen väska, precis så som han själv ville ha den. Väskan fick sedan följa med på Curts fotoresor över världen och det visade sig att ju mer den användes desto vackrare blev den. Lädret i väskorna är tillverkat av buffelhud som är semivegitabiliskt garvat och som sedan har bearbetat med manuell hårdvaxning.

Hantverket
Alla väskor är handgjorda med krav på högsta kvalitet utifrån materialval, design och funktionalitet. De mest exklusiva textilleverantörerna anlitas med material som t.ex. klassiskt italienskt läder med vegetabilisk garvning, saffianoläder och fullnarvsläder. Designteamet lägger stor vikt på alla detaljer utan att kompromissa med varken stil eller skyddet av fotoutrustningen.

BÖCKER & PRINTS
Vi är i startfasen av att utveckla vårt utbud och vi försöker leta upp böcker och fotoprints som inspirerar dig som fotograf, men även producera egna som inspiration.

Press och media
De utvalda produkterna har blivit omnämnda i flera olika media och uppskattande artiklar har skrivits av bland annat CNN Travel, GQ, National Geographic och Wired. Läs mer på bland annat www.onabags.com/press.

Sociala media
Facebook | Instagram | Pinterest | Tumblr | Twitter

Har du frågor så når du oss enklast via e-post till info@knuthbergholm.com.

Väl mött med kamera och en snygg väska ute på stan!

/Knuth Bergholm


KNUTHBERGHOLM.
Bergdalen 8
SE-172 79 Sundbyberg

VAT: SE750404015001